Офіційний веб-сайт

«Гамлет» Р.Держипільського – 25.11.2018 р.

25 ЛИСТОПАДА О 20.00 В НАЦІОНАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА (метро Голосіївська) ВІДБУДЕТЬСЯ ФЕСТИВАЛЬНИЙ ПОКАЗ НЕООПЕРИ-ЖАХ "ГАМЛЕТ".

 

У рамках фестивалю-премії "ГРА" у Києві відбудеться показ вистави "Гамлет" (фестивальна версія у новому просторі). Це спільний проект Івано-Франківського театру імені Івана Франка та фундації NOVA OPERA. Режисер – Ростислав Держипільський. У головних ролях – Олексій Гнатковський, Ірма Вітовська, Дмитро Рибалевський, Юрій Хвостенко, Анастасія Блажчук, Євген Холодняк, актори Івано-Франківського театру імені Івана Франка. Оригінальна вистава передбачає «просторовий» ефект, оскільки дія відбувається у підвалі Івано-Франківського театру, який, за задумом режисера, є метафорою – минулого, давніх часів, шекспірівської епохи. Мертвому Гамлету у такому підвалі і наснилися «сни» -- про його державу, родину, про руйнацію єдності…

Переклад трагедії В.Шекспіра – Ю.Андрухович. Специфіка фестивального показу – новий простір, а значить нові творчі виклики перед митцями. Вистава «Гамлет» увійшла в шорт-лист всеукраїнського фестивалю-премії «ГРА» як один з найкращих експериментальних театральних проектів 2017 року.