Офіційний веб-сайт

ПІЛУНСЬКИЙ Ярослав Леонідович

(телеоператор)

 

Пілунський Ярослав Леонідович народився 1 березня 1972 року в м. Сімферополі. Закінчив театральний інститут ім. І.К.Карпенка-Карого, факультет кінематографії, отримавши спеціальність «Кінооператор».

Найбільш вагомим досягненням Ярослава Пілунського як кінооператора став ігровий фільм «Брати, остання сповідь», знятий дебютанткою Вікторією Трофіменко за мотивами роману «Джмелиний мед» шведського письменника Торгні Ліндгрена. Світова прем'єра фільму відбулася 28 листопада 2013 року в головному конкурсі на індійському міжнародному кінофестивалі в Гоа, а в Україні ‑ 18 вересня 2014 року в головному конкурсі на міжнародному кінофестивалі «Молодість». Його кінооператорська робота у фільмі була відзначена спеціальним призом на Трускавецькому міжнародному кінофестивалі телевізійних фільмів «Корона Карпат» у 2014 році.

Ярослав Пілунський нагороджений державною відзнакою Президента України ‑ ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Цикл історико-документальних фільмів, кінооператором яких є Ярослав Пілунський, присвячено подіям, що відбулись під час Революції Гідності у 2014 році.