Офіційний веб-сайт

ФРОЛЯК Богдана Олексіївна

(композитор, старший викладач кафедри композиції Львівської Національної музичної академії ім.М.Лисенка)

 

Фроляк Богдана Олексіївна народилася 5 травня 1968 року в селі Видинів Снятинського району Івано-Франківської області. 1986 року закінчила Львівську музичну школу-інтернат ім.С.Крушельницької у класах фортепіано, теорії музики та композиції. 1991 року закінчила композиторський факультет Львівської державної музичної академії ім. М. Лисенка. 1998 закінчила асистентуру-стажування цього ж вищого навчального закладу. У 2009 році стажувалася на кафедрах композиції та сучасної музики і джазу Краківської Музичної Академії. З 1991 року ‑ викладач кафедри композиції у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка.

Основні твори Богдани Фроляк:

оркестрові ‑ Симфонія № 1 Orbis Terrarum (1998 р.); Симфонія № 2 (2009 р.); Концерт для фортепіано з оркестром (2012 р.); Концерт для кларнета з оркестром (2004-2005 рр.); Концерт для фортепіано з оркестром (для дитячих рук) – (2000 р.); «У воздухах плавають ліси...» на тексти В.Стефаника та Назара Гончара для кларнета, віолончелі, фортепіано, мішаного хору та струнних (2002 р.); Vestigia для скрипки, альта та струнних (2003 р.); Kyrie eleison для мішаного хору та струнних (2004 р.) та ін.;

камерні і сольні ‑ «...як же кажете ви до моєї душі: «Відлітай ти на гору свою, немов птах?» (псалом) для флейти, альтової флейти, кларнета, басового кларнета, альтового саксофона (в початковій редакції ‑ англійський ріжок), скрипки, альта та віолончелі (2001 р.); Stück для фортепіано (2004 р.); Партита-медитація для двох скрипок (2007 р.); Lamento для фортепіанного тріо (2008 р.) та ін.

Симфонія-Реквієм «Праведная душе…», хорова кантата «Цвіт», музичний твір «Присниться сон мені» на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка у номінації «Музичне мистецтво» висунуто Національною Спілкою композиторів України, експертом Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Мариною Черкашиною-Губаренко.