Офіційний веб-сайт

13.03.2018 р. – презентація книги С.Чернілевського

13 березня ц.р. в Синій залі будинку Кіно (вулиця Саксаганського, 6) відбудеться творчий вечір Станіслава Чернілевського з нагоди виходу його нової поетичної книги «Silent Form».

Станіслав Чернілевський ‑ відомий поет-вісімдесятник, педагог, кінорежисер і сценарист. У 1989 році разом із побратимами зініціював і здійснив акцію перепоховання Василя Стуса. Створив вітчизняну школу перфектного дублювання, талановито переозвучив українською понад двадцять тисяч фільмів. У ніч з 18 на 19 лютого був важко поранений на Майдані під час Революції Гідності.

Станіслав Чернілевський ‑ автор вишукано-інтелектуальної сугестивної лірики. Джерелом його натхнення є класичні для європейської цивілізації тексти ‑ від Гомера і Данте до Пастернака і Свідзінського. Поява нової книги символізує його велике повернення у літературу після трьох десятиріч творчого мовчання.

Видання містить вибрані вірші поета, а також його режисерські нотатки і переклади із Анджея Явеня (Папи Йоана-Павла II), Володимира Набокова, Арсенія Тарковського, Леся Танюка.

У програмі: поетичні читання, демонстрація фрагментів із фільмів Станіслава Чернілевского, музичний дивертисмент.

Модератор: заступник Голови Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергій Тримбач.

Адреса: Синя зала Будинку кіно, вулиця Саксаганського, 6 (метро Палац Спорту). Початок презентації: 18.30. Вхід вільний.